سرعت بورس در سربالایی کم شد/ اهمیت اوراق مبتنی بر رمزارز بورس در بازار ارز
سرعت بورس تهران در سربالایی کاهش پیدا کرده و بررسی اکوایران نشان میدهد که سرعت رشد شاخص کل کاهش پیدا کرده است. در روز قبل شاخص کل بورس تهران فقط ۵۰۰۲ واحد رشد کرد و با این افزایش جزئی در محدوده دو میلیون و ۸۴۳ هزار و ۹۰۴ واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن هم در معاملات دیروز ۲ هزار و ۵۳۲ واحد افزایش پیدا کرد.
روز قبل سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران در مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت گفت: راهاندازی بازار ابزارهای مالی مبتنی بر رمز داراییها و توکن با پشتوانه گواهی سپرده کالایی از برنامههای امسال بورس کالاست.
بررسی اکوایران نشان میدهد که در روز قبل ارزش معاملات خرد بازار سهام و حق تقدم بدون احتساب صندوقهای سهامی ۸۶ درصد رشد کرد ولی ورود پول حقیقی که در روز دوشنبه ثبت شده بود متوقف و به خروج پول تبدیل شد؛ میزان خروج پول حقیقی از معاملات سهام و حق تقدم بدون احتساب صندوقهای سهامی دیروز منفی ۵۲۲ میلیارد تومان بود. همزمان با خروج پول حقیقی از معاملات سهام و حق تقدم، صندوقهای طلا و صندوق های درآمد ثابت ورود پول حقیقی را ثبت کردهاند.
تتر و دلار تهران واگرا شدند
در معاملات روز قبل، دلار رشد محدودی را ثبت کرد و با ورود به کانال ۸۸ هزار تومانی در محدوده ۸۸ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد.
با این وجود درهم در معاملات روز قبل تنها ۵۰ تومان بالا رفت و به همین خاطر حباب آن منفیتر شد و به حدود منفی ۹۰۰ تومان رسید.
در معاملات دیروز اختلاف تتر با دلار تهران بیش از ۱۵۰۰ تومان منفی شد.
اونس طلا بالا رفت
اونس جهانی طلا دیروز رشد کرد ، کانال ۳۴۰۰ دلاری را فتح کرد و در بالای سطح ۳ هزار و ۴۲۰ دلاری معامله شد. مذاکرات تعرفهای ترامپ و نزدیک شدن به سررسیدی که او برای تعیین تکلیف تعرفه ها مشخص کرده اونس طلا را صعودی کرد و در کانال ۳۴۰۰ دلاری آرام جلو رفت.
در روز قبل قیمت تمام سکه و طلای آب شده بالا رفت ولی ربع سکه و نیم سکه نوسانی نداشتند و حباب آنها کمتر شد.
سکه امامی به بالای کانال ۷۹ میلیون تومان رفت و در نیمه دوم کانال ۷۹ میلیون تومان معامله شد. طلای آب شده هم در ابتدای کانال ۳۱ میلیون تومانی معامله شد و حباب آن حدود ۲۱۰ تومان منفی شد.
اهمیت اوراق مبتنی بر رمزارز در بورس
سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران از راهاندازی بازار ابزارهای مالی مبتنی بر رمز داراییها سخن گفت. رونق معاملات رمزارزها در جهان بخشی از نقدینگی را به سمت معاملات رمزارزها سوق داده است که در کشورهایی که تورم بیشتری را تجربه میکنند اقبال به رمزارزها بیشتر است. در کشور ما هم معاملات رمزارز در رونق است. در آذرماه سال گذشته محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی اعلام کرد که ماهانه ۳۵ همت در صرافی های رمزارزی داخلی تراکنش میشود رقمی که تاریخ معاملات نشان میدهد توانسته بازارها را تحت تاثیر قرار دهد، موجب نوسان تتر شده و حتی دلار را درگیر نوسان کند. در چنین شرایطی ابزارهای مالی مبتنی بر رمزارز اگر در بازار سرمایه ایجاد شود به نفع بقیه بازارها هم خواهد بود.
در شرایط تحریم پورتفوی معامله گران رمزارز در صرافیها مورد تهدید است و در صرافی های خارجی خطر بلوکه شدن وجود دارد. صرافی های داخلی هم با ریسک مسدودی درگاه پرداختها روبهرو هستند. در چنین شرایطی ورود ابزار مالی مبتنی بر رمزارز به بورس میتواند جریان معاملات وارد شده به صرافی های رمزارزی را محدود کند و سرمایه را در بازار سرمایه نگه دارد تا در نهایت فرصت ورود به سایر گروه ها و و ابزارهای مالی هم فراهم شود. علاوه بر این تتر کلید ورود به بازار رمزارزی است و معاملهگران برای معامله رمزارز باید تتر خریداری کنند که جانشین دلار است و در نوسانات بازار رمزارزها قیمت دلار را هم گاها تحت تأثیر قرار میدهد. در صورتی که اوراق مبتنی بر رمزارز در بورس منتشر شود دیگر لازم نیست برای وارد شدن در معاملات رمزارزی بورس تتر خریداری شود و به همین خاطر در صورتیکه این ابزار مورد استقبال قرار گیرد، اثر نوسانات تتر بر دلار محدود خواهد شد، ریسک خروج سرمایه از کشور برای سرمایه گذاری در صرافی های خارجی هم کمتر خواهد شد. علاوه بر این، جریان سرمایه را در بازار سرمایه حفظ میکند که میتواند هنگام رونق سایر گروها، شرایط بهتری ایجاد کند.