به گزارش اکوایران، قیمت طلا در بازارهای جهانی روند کاهشی خود را ادامه داد، چراکه دلار آمریکا تقویت شد و تقاضا برای دارایی‌های امن کاهش پیدا کرد. سرمایه‌گذاران همچنین چشم‌انداز بهبود روابط تجاری میان آمریکا و اروپا را ارزیابی کردند.

شمش طلا با کاهش ۱.۴ درصدی مواجه شد، چراکه نشانه‌هایی از اینکه ژاپن ممکن است انتشار اوراق بدهی خود را کاهش دهد سبب افزایش قیمت اوراق جهانی و تقویت دلار آمریکا شد. دلار قوی‌تر، طلا را برای دارندگان سایر ارزها گران‌تر می‌کند، و کاهش بازدهی اوراق بدهی، جذابیت طلا به عنوان یک دارایی بدون بهره را کاهش می‌دهد.

سرمایه‌گذاران همچنین پس از اینکه بروکسل اعلام کرد که مذاکرات با واشنگتن را تسریع خواهد کرد، تمایل بیشتری به دارایی‌های ریسکی پیدا کردند.

کاهش تقاضا برای دارایی‌های امن

ظهور نشانه‌هایی از اینکه کاخ سفید ممکن است در مذاکرات با برخی از شرکای تجاری به پیشرفت‌هایی برسد، تقاضا برای دارایی‌های امن، چون طلا را کاهش داد. براساس محاسبات بلومبرگ، صندوق‌های بورسی با پشتوانه طلا برای پنج هفته متوالی شاهد خروج سرمایه بودند، این درحالی است که ذخایر آنها در اواسط ماه گذشته به بالاترین سطح در طول بیش از یکسال گذشته رسیده بود.

سرمایه‌گذاران همچنان نگران ریسک‌های جهانی

با اینحال، بازارها همچنان در حالت انتظار و مشاهده هستند و ریسک‌های موجود از جمله افزایش کسری بودجه آمریکا، جریان مذاکرات تجاری، و تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه و اوکراین را ارزیابی می‌کنند.

افول طلا از اوج تاریخی؛ پیش‌بینی صعودی سیتی‌گروپ

قیمت جهانی طلا در سال جاری بیش از ۲۵ درصد افزایش داشته است، با اینحال نسبت به رکورد تاریخی آن که در ماه گذشته شکسته شد حدود ۲۰۰ دلار کاهش یافته است. موسسه مالی سیتی گروپ، روز دوشنبه پیش‌بینی خود از قیمت طلا در کوتاه مدت را مجددا به ۳۵۰۰ دلار در هر اونس افزایش داد.

سرمایه‌گذاران جهانی در این هفته در انتظار داده‌های تورم ترجیحی فدرال رزرو (تورم PCE) هستند که روز جمعه منتشر خواهد شد.

قیمت لحظه‌ای طلا تا ساعت ۶:۵۰ دقیقه عصر به وقت تهران با کاهش ۱.۵۴ درصدی به ۳۲۹۵.۸۲ دلار در هر اونس رسید. شاخص دلار بلومبرگ اما رشد ۰.۴۲ درصدی را ثبت کرد.

نقره، پلاتین و پالادیوم نیز با کاهش قیمت مواجه شدند.