پیشبینی بانک مورگان استنلی برای قیمت نفت/ هشدار گلدمن ساکس درباره مازاد عرضه نفت در سال آینده
به گزارش اقتصاد آنلاین، سایت تحلیلی اویل پرایس در گزارشی به رشد محدود ذخایر جهانی نفت و پیشبینی مورگان استنلی از قیمت نفت پرداخته است. اویل پرایس در گزارش خود آورده است: بانک سرمایهگذاری مورگان استنلی پیشبینی میکند که ذخایر نفت کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در ۱۲ ماه آینده، حداکثر تا ۱۶۵ میلیون بشکه افزایش یابد و همزمان، این بانک سرمایهگذاری پیشبینی خود برای قیمت نفت برنت را در سطح ۶۵ دلار نگه داشته است. این مؤسسه اعلام کرد که سرعت انباشت ذخایر در حال کاهش است، در حالی که تقاضای نفت در آسیا ثابت مانده و حجم کمتری از ذخایر استراتژیک نسبت به اوایل سال پر شده است.
این دیدگاه در تضاد با نگرانیهای گسترده بازار درباره رشد فزاینده ذخایر جهانی پس از افزایش تولید اوپک پلاس قرار دارد. اما تحلیلگران میگویند بخش اعظم این افزایش ذخایر خارج از کشورهای OECD رخ داده است. به گزارش نشریه Edge Malaysia، تنها حدود ۱۰ درصد از افزایش ۲۳۵ میلیون بشکهای ذخایر جهانی تا ماه ژوئن، مربوط به سامانههای OECD بوده که معمولاً بیشتر مورد توجه معاملهگران قرار دارند.
پایداری ساختاری بازار نفت علیرغم افزایش عرضه
یادداشت بهروزشده مورگان استنلی نشان میدهد که بازار بهلحاظ ساختاری همچنان باثبات باقی مانده است. با وجود افزایش تولید، عرضه جهانی ظاهراً بدون ایجاد فشار بیش از حد بر ذخایر تجاری جذب شده است. این موضع هفته گذشته نیز توسط مقامات انرژی امارات متحده عربی تأیید شد؛ آنها به نقل از خبرگزاری رویترز اعلام کردند که «بازارها در حال جذب نفت خام بیشتری هستند بدون آنکه افزایش چشمگیری در ذخایر مشاهده شود.»
بانک گلدمن ساکس نیز این هفته پیشبینی خود از قیمت نفت برنت را برای نیمه دوم سال ۲۰۲۵ به ۶۶ دلار افزایش داد و دلیل آن را تقاضای قوی در فصل تابستان و ظرفیت مازاد پایین عنوان کرد. با این حال، این بانک هشدار داد که در سال ۲۰۲۶ احتمال بازگشت به وضعیت مازاد عرضه وجود دارد.
احتمال افزایش شدید تولید اوپکپلاس در صورت تداوم رکود بازار
در نخستین هفته ماه ژوئیه، گلدمن ساکس اعلام کرد که در صورت تداوم ضعف بازار، ممکن است اوپکپلاس در ماه سپتامبر اقدام به «افزایش شدید» تولید کند.
با کند شدن رشد ذخایر و نوسان قیمت نفت برنت در محدوده کمتر از ۷۰ دلار، تحلیلگران در مؤسسات بزرگ مالی به نظر میرسد که بر سر یک نکته همنظر هستند: شرایط فعلی بازار در کوتاهمدت باثبات است، اما با نزدیک شدن به فصل زمستان، خطر نوسانات قیمتی همچنان وجود دارد.