» نفت و پتروشیمی » کاهش دکل‌های حفاری آمریکا، شیل را دچار مشکل کرد
کاهش دکل‌های حفاری آمریکا، شیل را دچار مشکل کرد

کاهش دکل‌های حفاری آمریکا، شیل را دچار مشکل کرد

4 مرداد 1404 1۰4

به گزارش اقتصاد آنلاین، وبسایت تحلیلی اویل پرایس در گزارشی به افت دوباره دکل‌های حفاری نفت شیل آمریکا پرداخته است. این نشریه در گزارش خود آورده است: بر اساس داده‌های جدید شرکت «بیکر هیوز» که روز جمعه منتشر شد، تعداد کل دکل‌های فعال حفاری نفت و گاز در ایالات متحده در این هفته کاهش یافت، زیرا اپراتور‌ها در مواجهه با قیمت‌های ضعیف و احتیاط در هزینه‌های سرمایه‌ای، فعالیت‌های خود را کاهش می‌دهند.

تعداد کل دکل‌های حفاری در ایالات متحده با کاهش دو واحد به ۵۴۲ دکل رسید؛ رقمی که نسبت به همین زمان در سال گذشته، ۴۷ واحد کمتر است.

کاهش چشمگیر دکل‌های نفت و افزایش محدود گاز

تعداد دکل‌های نفتی با کاهش ۷ واحدی به ۴۱۵ رسید که نسبت به همین زمان در سال گذشته، ۶۷ دکل کمتر است. در مقابل، تعداد دکل‌های حفاری گاز در این هفته با افزایش ۵ واحدی به ۱۲۲ رسید که نسبت به سال گذشته ۲۱ دکل افزایش داشته است. شمار دکل‌های متفرقه نیز بدون تغییر، در عدد ۵ باقی مانده است.

آخرین داده‌های سازمان اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) نشان می‌دهد که تولید هفتگی نفت خام ایالات متحده برای چهارمین هفته متوالی کاهش یافته و در هفته منتهی به ۱۸ ژوئیه، از ۱۳.۳۷۵ میلیون بشکه در روز به ۱۳.۲۷۳ میلیون بشکه در روز رسیده است. این پایین‌ترین رقم تولید هفتگی از ماه ژانویه تاکنون به شمار می‌رود.

کاهش تعداد خدمه‌های تکمیل چاه و افت شدید در پرمیان

براساس آمار شرکت Primary Vision، شاخص «Frac Spread Count» که تخمینی از تعداد خدمه‌هایی است که عملیات تکمیل چاه را انجام می‌دهند، در هفته منتهی به ۱۸ ژوئیه با کاهش ۶ واحدی به ۱۷۴ رسیده است. این کمترین تعداد خدمه فعال در چهار سال گذشته است. این رقم اکنون ۴۱ واحد کمتر از میزان ثبت‌شده در ۲۱ مارس است.

فعالیت حفاری در حوزه پرمیان نیز کاهش بیشتری را تجربه کرده و با از دست دادن ۳ دکل، اکنون ۲۶۰ دکل در این حوزه فعال است؛ رقمی که نسبت به همین زمان در سال گذشته، ۴۴ واحد کمتر است. در حوزه ایگل‌فورد نیز فعالیت‌ها با کاهش ۲ دکل روبه‌رو شده و در مقایسه با سال گذشته، ۱۱ دکل کمتر فعال است.

نادیده گرفتن افت تولید از سوی بازار‌های جهانی نفت

در ساعت ۱۱:۵۷ صبح به وقت شرق آمریکا، شاخص نفت خام WTI با کاهش ۰.۷۲ دلاری (معادل ۱.۰۹ درصد) به ۶۵.۳۱ دلار در هر بشکه رسید؛ رقمی که ۲ دلار پایین‌تر از هفته گذشته است. همچنین شاخص نفت برنت با کاهش ۰.۶۱ دلاری (معادل ۰.۸۸ درصد) در روز به ۶۸.۵۷ دلار رسید.

در حالی که توجه معامله‌گران بیشتر معطوف به چشم‌انداز‌های کلان اقتصادی تیره و بازگشت احتمالی تنش‌های ژئوپلیتیکی است، افت تولید نفت شیل در آمریکا تا حد زیادی نادیده گرفته شده است؛ حتی با وجود آنکه به نظر می‌رسد اوپک پلاس برنامه عرضه خود را بدون تغییر حفظ خواهد کرد.

لینک کوتاه: https://armanekasbokar.ir/?p=88566

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =

  • ×