» معیشت مردم و بازنشستگان » گوشت قرمز از سفره‌ها پر کشید / ترکیه جلوتر از ایران در مصرف گوشت
گوشت قرمز از سفره‌ها پر کشید / ترکیه جلوتر از ایران در مصرف گوشت

گوشت قرمز از سفره‌ها پر کشید / ترکیه جلوتر از ایران در مصرف گوشت

3 خرداد 1404 0۰2

به گزارش نبض بازار،  در حالی که شهروندان ترکیه در سال گذشته به‌طور میانگین ۵۰ درصد بیشتر از ایرانیان گوشت مصرف کرده‌اند، دولت ایران با هدف جبران کاهش مصرف داخلی، واردات گوشت قرمز را ۱۳۳ درصد افزایش داد. این اقدام توانست سرانه مصرف را ۱.۵ کیلوگرم افزایش دهد؛ با این حال، میزان فعلی همچنان فاصله قابل‌توجهی با سطح مصرف در میانه دهه ۱۳۹۰ دارد.

تغییر الگوی مصرف پروتئین حیوانی در ایران طی سه دهه گذشته

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز با اشاره به تغییر الگوی مصرف پروتئین حیوانی در کشور اعلام کرده که در سال ۱۳۶۸ مصرف گوشت قرمز در ایران دو برابر گوشت مرغ بود، اما این نسبت در سال ۱۳۸۰ برابر شد و اکنون مصرف گوشت مرغ سه برابر گوشت قرمز است. افزایش قیمت و کاهش دسترسی به گوشت قرمز از دلایل اصلی این تغییر الگو عنوان شده است.

بر پایه داده‌های فائو و مرکز داده‌های باز ایران، در سال ۲۰۲۳ سهم گوشت قرمز از مجموع مصرف گوشت در ایران به حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

منبع: رویداد آنلاین

لینک کوتاه: https://armanekasbokar.ir/?p=70029

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 5 =

  • ×