عامل گرانی تن ماهی مشخص شد
به گزارش نبض بازار، قیمت کنسرو ماهی تن در بازار طی هفتههای اخیر با افزایش محسوسی روبهرو شده است. دبیر سندیکای کنسرو ایران علت این رشد را توقف واردات ماهی تون اعلام کرد و هشدار داد که این تصمیم باعث جهش قیمت مواد اولیه و فشار به صنعت شده است.
قدیریان با اشاره به روند کنترل قیمتها گفت: از مهر ۱۴۰۲ تا دیماه ۱۴۰۳، به مدت ۱۶ ماه، قیمت کنسرو ماهی روی ۸۷ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت مانده بود و این ثبات با همکاری معاونت توسعه وزارت جهاد، سازمان شیلات، سازمان حمایت و تولیدکنندگان ایجاد شده بود.
او توضیح داد که واردات ماهی تون مهمترین ابزار برای مدیریت قیمتها بود، اما از آبان سال گذشته با صدور دستورالعملهای ناگهانی از سوی سازمان دامپزشکی و تغییرات مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی، واردات این محصول متوقف شد. این موضوع باعث کمبود ماهی و افزایش قیمت صید داخلی شد.
قدیریان افزود: با افزایش هزینههای تولید، قیمت مصرفکننده کنسرو در بهمن ۱۴۰۳ به بازه ۹۵ تا ۹۹ هزار تومان رسید و سپس در خرداد به ۱۰۸ هزار تومان و در مرداد به ۱۱۹ هزار تومان افزایش یافت.
به گفته او، قیمت ماهی تون صید داخل که در فروردین ۱۴۰ تا ۱۴۵ هزار تومان بود، اکنون به حدود ۲۱۷ هزار تومان رسیده است. تولیدکنندگان همچنین با مشکلاتی مانند کمبود روغن و افزایش روزانه قیمت مواد اولیه مواجهاند.
دبیر سندیکای کنسرو ایران تاکید کرد که از ابتدای سال تاکنون، کنسرو ماهی دو بار افزایش قیمت داشته و با شرایط فعلی، منطقیسازی قیمت امری اجتنابناپذیر است.
منبع: تسنیم
